sobota 16. srpna 2014

Tag: LIEBSTER AWARD

Krásný den všem,

dnes mám pro vás po dlouhé době tag, do kterého mě nominovala Tess z Loveliness by Tess :)

PRAVIDLA
  1. Poděkuj blogerovi, který tě nominoval. - děkuji Tess :) 
  2. Napiš 11 faktů o sobě
  3. Odpověz na 11 otázek, které jsi dostala.  (v mém případě 22)
  4. Nominuj 11 blogerů s méně než 200 odběrateli, aby odpověděli na tvé otázky. - tak 11ctku nedám, ale někdo se už může těšit... 
FAKTA
1. Je mi už celých 26 let. 

2. Moc mě láká a baví cestování. Zatím jsem toho moc nestihla, spíš jen klasika Evropa, ale příští rok možná Maroko s kamarádkou (bez cestovky samozřejmě) a byla jsem v Íránu a 2x projela na motorce (jako spolujezdec) půlku Turecka. 

Zdroj
3. Můj přítel je Íránec a  a poznali jsme se před necelými třemi lety, když jsem navštívila kamarádku na víkend na Erasmus pobytu. 

4. Od září 2012 žiju v Německu, za začátku nadšení, pak depka a teď už se mi tady začíná relativně líbit. 

5. Miluju horory, psychologické thrillery a pravdivé příběhy -o drogách, závislostech... Občas si říkám, že to není moc normální.

6. Moji nejlepší kamarádku znám už celých 23 let a její a můj brácha se narodili ve stejný den, stejný rok a ve stejné nemocnici. 
Zdroj

7. Tzn. mám mladšího bráchu. 

8. V životě už jsem se v životě přibližně 8x stěhovala, v září mě to čeká znovu. 

9. Miluju asijskou kuchyni, pálivá, kořeněná jídla, polévky. 

10. Nesnáším zbytečné otázky - to mě dokáže rozpálit do běla. 

11. Střední i vysokou jsem dělala v Plzni. Vejška byla dálkově - Sociologie , bydlela jsem v Praze, takže mě trval bakalář o rok dýl. Ale bavilo mě to a někdy mi ten přísun nových informací fakt chybí. Třeba se ještě na toho magistra vrhnu...někdy... na stará kolena. 


Odpovědi

1.      Kolik času ti zabere jeden "klasický" článek?

Klasický článek – tzn. fotky a psaní mi zabere tak hodinku, hodinku a půl. Přiznám se, že na nějaké dlouhé psaní nejsem, raději jasně, stručně... nic neokecávat. Obávám se, že i moje odpovědi budou hodně stručné ☺.

2.      Vidíš změny mezi "neblogováním" a "blogováním? Co ti blogování (ne)přineslo??

Hlavní změnu vidím v tom, že se mi doma hromadí prádzné obaly od spotřebovaných produktů. A že často přemýšlím o koupi něčeho s tím, že by bylo fajn o tom napsat na blogu. Především z toho důvodu, že je tady (Berlín) spousta věcí dříve než v Čechách. Respektive jsem tak hodně dlouho přemýšlela, ale už s tím končím. Je mi pak líto těch věcí, které mi tu ladem leží.
Přineslo mi to možnost poznat pár nových lidí, vyzkoušet kosmetiku, kterou bych si možná sama nekoupila nebo k ní ani nenašla cestu. 

My Small Happinesses na Instagramu

3.      Umíš se ozvat, když nesouhlasíš s autorkou článku nebo si typ - vše pochválím, ikdyž si myslím svoje?

Nejsem konfliktní typ a na komentáře mě moc neužije. Když se mi něco líbí, tak to řeknu, ale když se autorce článku něco líbí a mě ne  - a přímo se mě na to nezeptá, nevidím důvod, proč někoho kritizovat. Ozvu se možná jen v případě, kdy se nejedná o kosmetiku, ale o typické drby, které jsou ve sféře blogování bohužel na denním pořádku. 

4.      Kupuješ kosmetiku nebo oblečení se slovy "dělám to pro blog"? =D 

Na to jsem odpovídala už ve druhé otázce – snažím se to omezovat ☺.

5.      Jaká je tvoje pracovní pozice? (pokud studuješ, tak jaký obor ;)

V současné době pracuji v online marketingu – zní to sice hezky, ale práce to není zas až tak zajímavá. Pokud se ještě přičichne právě ke spolupráci s blogy, případně k Social Media, je to fajn. Jinak je to práce bez interakce, kterou já k životu potřebuju. V Praze jsem přičichla k event marketingu a to by bylo to pravé pro mě. Na to si ale budu muset v Berlíně ještě chvíli počkat.

zdroj

6.      Sleduješ trendy nebo se snažíš být sama sebou a vkusná podle sebe? 

Nemůžu říct, že bych trendy nesledovala, ale určitě si nekoupím něco jenom proto, že to zrovna frčí. Spíš dávám na svůj styl, na to, co mi líbí a co mi sluší. Což nemusí vždy jít ruku v ruce s módními trendy.

7.      Jaké je tvoje nejoblíbenější zvíře a proč?

Moje neoblíbenější zvíře je kočka. Mám ráda jaké jsou – na nic si nehrajou, nedají se koupit, buď vás mají rádi, nebo ne …

8.      Jaký typ chlapů se ti líbí ( + jmenování, alespoň jedné hvězdy )

Tmavší typy – tmavé vlasy, tmavé oči, vysocí, sportovní postavy – žádní třasořitkové… ale mým idolem je Johny Depp. To je pro mě chlap, co má opravdu charisma.

9.      Jaký druh kosmetiky nepoužíváš? (např. bronzery, peelingy atd.)

Nepoužívám oční stíny – a když, tak fakt jen ve vyjímečných situacích ,ale přes den – nikdy. Báze pod oční stíny a báze pod makeup vůbec mi taky moc k srdci nepřirostly...
Jinak snad všechno, co existuje .

10.  Existuje nějaké číslo, které by si chtěla dosáhnout v počtu stálých čtenářů?

Číslo nic nevypovídá o tom, jestli se Váš blog někomu líbí a jestli ho někdo čte s pravidelně. I když to vypadá moc hezky, ale proto stačí vypsat nějakou super extra give away. Moje vysněná budoucnost blogu vypadá asi tak ,že budu mít čtenářky ze všech koutů ČR – a  nejen to – a že když se na Fb zeptám, kde se např. v Českých Budějovicích dobře najíst, dostanu jistou odpověď. …To by se mi líbilo.

11.  Jak často si umýváš hlavu?

1x za dva dny … když mám zrovna období, když si zkouším dávát každý večer Challenge a cvičím, tak každý den – což se stává tak 1x za půl roku po dobu deseti dnů ☺.

OTÁZKY
1. Kdy a proč tě napadlo blogovat
2. Umíš vařit? A co nejraději?
3. Co máš na sobě ráda?
4. Jakou vlastnost nesnášíš?
5. Produkt, bez kterého si nedokážeš představit svou existenci?
6. A naopak - věc, kterou si všichni chválí a ty ji k životu opravdu nepotřebuješ.
7. Nejoblíbenější film?
8. Máš nějakou typickou babskou radu? Ať už jde o kosmetický svět nebo domácnost a vaření.
9. Sportuješ? Jak často, kde, s kým ?
10. Cestovatelský sen?
11. Kosmetická značka, která tě láká, ale kvůli ceně pořád nevíš?

Taaak, musím říct, že tady jsem určitě překročila můj hodinový průměr, co se výroby článků týče.
A tady jsou nominace:

Short message by Lucy (32 GFC)
ANOVAM (44 GFC)
Sororessa (48 GFC)
Nagellackmaniak 

Těším se na odpovědi a mějte se krááásně :) 

9 komentářů:

  1. Hezke, pocetla jsem si, mas celkem zajimavy zivot:) Libi se mi, ze nemas potrebu kritizovat u komentaru za kazdou cenu, mam to stejne, vypisovat komentare vzdy kdyz ME se neco nelibi, mi prijde zbytecne..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. když se mi něco nelíbí, tak si myslím svoje, nebo to prostě nečtu... blog má dělat radost, ať čtenářům nebo tvůrcům...:)

      Vymazat
  2. Mně je zase sympatické, že jsi byla v v Íránu a že odtamtud pochází i tvůj přítel, musí to být fešák :) Psychologické thrillery a pravdivé příběhy mám taky ráda, ještě bych k tomu přidala reality show plus takové ty dokumenty o zvláštních lidech, co dávají na kabelovce (myslím stanice TLC). Ale horory od jisté doby nee... Na zbytečné dotazy jsem specialista!

    OdpovědětVymazat
  3. tyo úplně mi unikl článek o Íránu, takže jsem si teď hezky početla :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. děkuju :) plánuju podobně zaměřené články :)

      Vymazat
  4. no nemáš zač kočko, krásně si se s tím popasovala =) To, že vyjádříš kritiku jsem myslela třeba to, když jedna slečna na blogu propagovala velice jeden eshop na eos jen 100,-....okamžitě jsem se ozvala, že je to naprostá blbost a, že to originál nemůže být....ryla do mě a přesvědčovala mně o opaku....v dalším článku se všem omlouvala, že tam opravdu neprodávají originály...já nějak nemám ráda, když někdo někoho klame, takže v tomhle smyslu, to bylo myšleno a ne jako, že někomu produkt sedl a mně ne, tak jí budu přesvědčovat o opaku =) snad si mně pochopila =)

    Loveliness By Tess

    OdpovědětVymazat
  5. Odpovědi
    1. hrozně se mi líbí ta kultura, tyhle země prostě přirostou k srdci, a ještě když člověk ví, jak to tam skutečně chodí a co se píše v médiích... tak to už se nedá přestat ...

      Vymazat

Děkuji za všechny komentáře, moc si cením jakékoliv zpětné vazby